Home Contact

Voedingsadvies voor meer vitaliteit

ACTUEEL NIEUWS VOEDING

 

Bolwerk Diëtiste Praktijk met een presentatie en culinaire proeverij op donderdagavond 22 september 2016

Een leerzame en smaakvolle thema-avond "Ontdek & Proef Puur groenten en fruit" wordt gehouden in een kleinschalige, sfeervolle thuiskeuken in Zutphen. Zie voor meer informatie bij activiteiten

Mag ik zo vaak als ik wil nitraatrijke groenten eten?

Je hoeft niet te letten op hoe vaak je per week nitraatrijke groente eet. Ook kun je nitraatrijke groente gerust combineren met vis. Nitraatrijke groenten zijn bijvoorbeeld sla, spinazie, bietjes, andijvie, raapstelen, postelein, koolrabi, spitskool, venkel en Chinese kool. Zie voor meer informatie www.puurgezond.nl

Bolwerk Diëtiste Praktijk aanwezig op Bijzonder Bewust Beurs 29 november 2014

Gratis beurs op gebied van gezondheid en welzijn met diverse Achterhoekse deelnemers voor alles wat met bewust leven te maken heeft.

Meer weten over signalen van verstoorde darmflora en effect op uw gezondheid?

Via deze video is Geja Heinen te zien en te horen over de relatie darmflora, voeding met o.a. buikpijn, opgeblazen gevoel, krampen.

De nieuwe nieuwsbrief van Bewust Achterhoek is weer uit! Bent u geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, welzijn en duurzaam ondernemen?      

Dan is deze nieuwsbrief beslist interessant voor u. U kunt u hier aanmelden voor de nieuwsbrief. Open bij Nieuwsbrief Archief de laatste nieuwsbrief waar in de praktijk van Ingrid Bolwerk centraal staat.

Uitzending over darmklachten en voeding - interview Saskia van As, arts en auteur in Altijd Jong-RTL4

Gezien: Zondag 9 februari 2014 om 11.50 uur. Zie uitzending gemist indien u de uitzending alsnog wilt zien!

Hoe houdt u de darmen optimaal gezond?

Er zijn veel manieren om uw darmflora te helpen in balans te blijven. Bijvoorbeeld door veel te bewegen, gezond te eten met veel gunstige vezels en vocht, voldoende te ontspannen en door het aantal goede bacteriën steeds weer aan te vullen door bijvoorbeeld probiotica te nemen.
Wilt u weten hoe het met uw darmgezondheid is, doe eenvoudige de test
Blijkt uw darmgezondheid niet optimaal te zijn en u wilt dit verbeteren neem dan contact met mij op! Bolwerk Diëtiste Praktijk is gespecialiseerd op maag-darmgebied. Het advies is om de huisarts over uw klachten ook in te lichten/te bespreken, waarna gemakkelijker een verwijzing volgt. In de regel wordt dieetadvies alleen vergoed als er een verwijsbrief is. Daarnaast geeft een verwijsbrief extra medisch noodzakelijke informatie en vergemakkelijkt het eventuele overleg met de huisarts.

Goede voeding belangrijk bij het gezond ouder worden - 12 januari 2014

Steeds meer wordt bekend dat gezond eten van groot belang is bij het vitaal houden van het lichaam. In de TV-uitzending van NTR Academie op Nl2, zondag 12 januari jl. legt Chris Verburgh de relatie uit tussen bepaalde voedingsbestanddelen en verouderingsprocessen. Verburgh haalt zijn voedingsmodel, de Voedselzandloper, aan om gezond ouder te worden. Dit voedingsmodel, waarover veel discussie, is meer toegespitst op personen met een bepaalde aandoening en niet als uitgangspunt voor algemene voedingsvoorlichting. De modern ontwikkelde Voedingspiramide, waarmee ik werk is erg geschikt als richtlijn gezonde voeding. Voor meer info over de Voedingspiramide en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, zie Voedingspiramide. Afhankelijk van de persoon en de situatie en evt. gezondheidsklachten wordt het Voedings - en dieetadvies altijd op maat ontworpen!

Voor iedereen die gezond en fit wil leven èn een andere kijk wenst op zijn voeding en leefstijl!